vineri, 23 aprilie 2010

Cateva repere in alegerea terenului

Cand alegem terenul sau locuinta ar fi foarte bine sa tinem cont atat de necesitatile viitorilor locuitori cat si de mediul natural sau artificial al locatiei. De exemplu, persoanele alergice la acarieni ar putea sa opteze pentru un teren situat la inaltime, stiindu-se faptul ca acarienii nu rezista la altitudine din cauza atmosferei prea uscate. Apoi, inainte de achizitionare trebuie studiat subsolul.
Terenul interactioneaza cu intreg mediul ambiant influentand diverse fenomene atmosferice. Actiunile sunt conditionate de permeabilitate, altitudine, calitatile chimice ale subsolului, de apele de la suprafata, panzele freatice, minereuri, culoarea solului, proprietatile absorbante si de reflectare ale suprafetei, curentii magnetici, seismici si telurici etc. Radiatiile nocive pe care le putem gasi pe un teren sunt naturale: cursuri de ape subterane, izvoare, mlastini, caverne, grote precum si minerale radioactive; si artificiale: puturi, galerii subterane, cimitire dezafectate, cariere de piatra, canale de scurgere, gropi, rezervoare. Orice spatiu are o memorie akashica. Locurile unde s-a petrecut un eveniment violent sau alte diverse tulburari va ramane impregnat de energi malefice.
Trebuie ferit, in special de cavitatile inchise care pot fi pe teren, vechi semineuri, cavouri etc. Aerul trebuie sa circule, caci el este o energie aflata in permanenta dinamica, spatiile inchise obturand circulatia devin nocive pentru bios. Se stie ca rata mortalitatii este mult mai mare pentru locuitorii care au sub teren pivnite inchise sau galerii asupate. Structura solului este foarte importanta: argila, creta fosfata, structura carbonifera precum si cele care se comporta ca sisturi minerale feroase absorb in proportie foarte mica radiatiile, in schimb solurile cu siliciu, calcar, roci cristaline sunt foarte potrivite constructiilor. Si forma terenului este importanta. Ideal este patratul care simbolizeaza stabilitatea. In ori ce impartire pe parcele, trebuie evitate terenurile care prezinta unghiuri ascutite. Terenurile circulare simbolizand cerul sunt benefice constructiilor inalte.