luni, 26 aprilie 2010

Amplasarea locuintei


In epoci ceva mai spirituale, omul stia cum sa foloseasca energiile in constructii, avand cunoasterea despre cer, pamant, numere. Pe vremuri constructiile erau in armonie cu mediul ambiant si cu vibratiile energetice ale locului. Astazi, trebuie sa tinem cont, pe langa legislatie (PUZ, PUG etc) si de elementele geografice care vor compune peisajul unde va fi amplasata locuinta noastra. Situatia ideala se gaseste atunci cand cladirea domina peisajul, insa nu intr-un mod excesiv-ostentativ.Sa ne ferim de amplasamentele unde casa se afla in fundul unei vai si cu spatele lipita de o panta abrupta, nu trebuie ridicata mai jos de nivelul strazii pe care se afla, dar nici pe versantul unui deal.
Cea mai propice constructie este situata in mijlocul unui teren patrat sau dreptunghiular. Casa nu trebuie sa se afle in proximitatea stalpilor de inalta tensiune. Orientarea de baza a fatadei este spre sud pentru a putea beneficia cat mai mult de lumina naturala a soarelui. Sa ne lamurim, in general. Armonia unei case depinde de urmatorii factori:
- orientarea
- pozitia fata de alte case
- pozitia casei fata de drumul de acces
- obstacolele care ar putea aparea pe dumul de acces.

Scopul acestor studii de fezabilitate a locuintei este acela de a gasi raportul optim de transfer energetic intre locuitorii case si mediul inconjurator. Sa nu uitam ca locuinta este o prelungire a existentei noastre in dimensiunea materiala si este supusa legilor universale ale echilibrului si atractiei.