sâmbătă, 13 martie 2010

Retele geomagnetice

Retele telurice pot fi naturale si create artificial. Cele naturale rezulta din prezenta campurilor electromagnetice sau electrice care interfereaza intre pamant si biosfera. Aceste fenomene sunt consecinta parcurgerii Soarelui de catre campul magnetic terestru. Inca din antichitate aceste retele naturale au folosit la constructia oraselor, a templelor, palatelor, etc.Retelele create de om au fost descoperite de doctorul Ernest Hartmannn, la sfarsitul celui de-al doile razboi mondial.El a inceput sa faca teste in spitatlu unde lucra privind poluarea electromagnetica.
Spitalul era prevazut cu o instalatie electrica de 110 volti sustinuta de un generator pe frecventa de 50 htz. Peretii cladirii erau din beton, asa ca Hartmnann a inceput sa masoare zilnic influenta sarcinii electrice in mediul inconjurator. Prezenta acestor campuri in cadrul ambientului natural influenteaza patogen biosul.Curentul industrial si cel casnic influenteaza indubitabil structurile fiintelor.Reteaua Hartmann este o sursa de poluare care trebuie corectata atunci cand se afla intr-o locuinta.
Caracteristicile retelei H sunt:
- radierea telurica ia forma peretilor invizibili, fara consistenta materiala.
- liniile sunt orientate exact dupa punctele cardinale.
- verigile retelei sunt de 2 metri in sensul nord-sud si de 2,5 m dpre est-vest.
- regiunile cele mai nefaste pentru om se afla in zonele de intersectie ale verigilor grilei.
- grosimea liniilor ce constituie verigile este de 21 cm, totusi radiatiile telurice generate de reteaua Hartmann ajung pana in varful celor mai inalte imobile.