miercuri, 3 martie 2010

Anse si baghete

Pentru a capta diversele manifestari energetice ale pamantului se utilizeaza, amplificatoare de miscari precum baghete, sarme indoite din cupru, anse din lemn de alun sau diverse antene. Ansa din alun permite cercetarea apelor subterane, faliilor, undeleor telurice, zonelor de influenta geopatogena(Hartmann si Curry). Uneori aceasta poate fi inlocuita cu cea din plastic sau metal.

Antena lui Lecher este compusa din doua brate legate de o rigla gradata. Inca din 1890 se stia ca viteza undei electromagnetice este foarte apropiata de cea a luminii. Indiferent de tehnologie, pentru a detecta activitatea energiei telurice, procedurile sunt cam aceleasi si ele trebuie sa tina cont de:
- definirea obiectivului urmarit. (izvoare, falii, retele, cursuri subterane etc.
- deplasarea pe teren care urmareste cautarea liniei perpendiculare fata de izvor prin tehnica zigzagului si verificarea prin mergerea pe linie dreapta.
- determinarea sensului de curgere.

Bagheta sau ansa vor functiona atata timp cat utilizatorul va fi orientat cu fata catre sensul de curgere.
- aflarea polaritatii si a adancimii. Pentru a calcula la ce adancime se afla cursul de apa, o modalitate simpla este pozitionarea in paralel fata de cursul identificat si studierea modificarilor suferite de ansa sau bagheta.