duminică, 28 februarie 2010

Teste cu pendulul

Unul dintre cele mai facile teste de calibrare si functionare a pendulului este cel al apei cu zahar. Este nevoie de doua pahare cu apa din care doar unul sa contina zahar. Rugati pe altcineva sa aranjeze paharele fara sa stiti si concentrati-va asupara pendului sa-l determine pe cel care contine zaharul. Un alt test extrem de simplu necesita trei bucati de hartie pe care sa scrieti variante simple de raspuns:
-da
-nu
-nu stiu.
Pendulul va fi trecut peste cele trei harti. Reactiile acestuia, fie ca vor fi oscilatorii sau rotative va vor furniza raspunsul dorit, de fiecare data.

Nimic nu poate functiona la adevarata capacitate fara antrenament. Puteti opta pentru testul cartilor de joc. Alegeti doua coloane pe care cineva sa aseze carti de culoare neagra sau rosie, apoi calibrati pendulul sa le indice. Raspunsurile eronate sunt generate de intrebari puse gresit, deci atentia ar trebui acordata preciziei intrebarilor.

luni, 22 februarie 2010

Despre pendule

Oricine poate folosi o ansa sau un pendul. De regula acestea se gasesc in librariile esoterice sau pe site-uri specializate. Achizitioanrea unui pendul, de exemplu se petrece ca si in cazul cartilor. Niciodata nu stii daca tu esti cel care a ales, sau, poate a fost ales...Iata cateva tipuri de pendule:
- Egiptene (din alama, gresie, sau lemn, erau utilizate de marinarii egipteni pentru a se putea orienta pe mare. Emit unde favorabile cercetarilor radiestezice.
-Pendule din sticla (dotate cu un mic rezervor din mercur)
-Pendului abatelui Mermet
-Enel
-Pendule Icar si Tikal.
Folosirea pendului poate ajuta in alegerea unui spatiu, a unui teren, etc, prin detectarea curentilor telurici, falii ,panze freatice.
Functionarea generala a pendulelor poate fi rezumata astfel:
1. rotire spre dreapta in sensul acelor de ceasornic inseamna raspuns afirmativ.
2. rotire spre stanga in sens opus acelor de ceasornic-raspuns negativ.
3. o osciliatie inapoi este miscarea de astepatre a intrebarii.
4. o oscilatie de la stanga spre dreapta indica ori lipsa unui raspuns ori neutralitate.
5. o rotire spre dreapta, descriind o curba ovala inseamna o afirmatie slaba.
6. o rotire spre stanga, descriind o elipsa semnifica o negatie vaga.
7. o oscilatie in forma de stea indica o puternica perturbatie.

duminică, 21 februarie 2010

Falii telurice, ape subterane

In Feng-Shui, talmacit Apa-Vant exista un dicton care spune: "Sa nu te culci vreodata pe venele dragonului". Pentru chinezi, venele dragonului sunt cursurile de apa fie de la suprafata, fie subterane.

Pamantul este viu iar structurile sale energetice sunt identice cu cele umane, caci si omul din pamant a fost zamislit, si tot in el se va intoarce dupa cum urmeaza: trup-pamant, sange-apa, minte-aer, suflet-foc. La suprafata exista:
-apa care stagneaza
-apa curgatoare
-retele telurice
-gaze, minerale
Mlastinile, terenurile care dreneaza ape de suprafata poluate, zonele inundabile ar trebui evitate cand optam pentru achizitionarea unui teren. Insa, este foarte importanta atentia oferita apelor subterane.

Pe pamant, apa este sursa oricarei forme de viata materiala, biologica. Din punct de vedere mitologic, religios, ceremonial, apa reprezinta un element de purificare, dar si de energizare. In traditia orientala, apa este un element hranitor Yin care poarta germenii vietii solare Yang. Apele curgatoare din preajma terenului sunt benefice pentru schimbul ionilor pozitivi cu cei negativi. Apele subterane au, de regula influente malefice asupra habitatului. Apele curgatoare din interiorul pamantului au efect devitalizator, se incarca cu informatiile aflate in toate structurile pe care le strabat, iar prin capacitatea lor de inmagazinare si transport a informatiilor energetice de boala, a deseurilor toxice, influenteaza persoanele care locuiesc deasupra lor.

Cand aceste cursuri subterane de apa intalnesc falii telurice se formeaza zone geopatogene, extrem de daunatoare sanatii pe termen lung. Pana spre sfarsitul sec. al XIX, in Europa, a exista o preocupare a arhitectilor si urbanistilor de a nu construi pe cursuri de ape subterane. Radiestezisul, sau sacagiul, cu ajutorul unei anse din lemn de alun poate stabili cu precizie daca terenul vizat este sau nu geopatogen.

sâmbătă, 20 februarie 2010

Istoricul terenului si al casei

Cunoasterea trecutului unui spatiu este absolut necesara in diagnosticarea schimbului energetic. Undele negative raman si pot fi resimtite in locurile unde s-au petrecut evenimente tragice. Vorbim despre celebrul efect Poltergeist. Greu detectabile sau cuantificabile prin metode stiintifice zonele unde s-au purtat lupte armate, locurile crimei, regiuni unde sunt ingropate cadavre, cimitire sau cele in care au fost depozitate deseuri toxice influenteaza considerabil biosul.

De exemplu, daca se opteaza pentru construirea unei locuinte pe un teren sub care se afla morminte, trebuie stiut ca locul pastreaza memoria bolilor celor inhumati, evident acelasi lucru se intampla si in cazul unor vecinatati precum spitale de boli contagioase, sanatorii, lagare de concentrare, puscarii etc. Investigatiile legate de stabilirea terenului si a locuintei incep cu mediul inconjurator. De exemplu, romanii, cand doreau sa-si instaleze o tabara pentru un termen mai lung, trimteau niste oi sa pasca pe terenul vizat, apoi, peste un timp verificau starea se sanatate a turmei.

Astazi, acest demers poate parea aberant, dar se pot face anchete printre vecini si mai ales la primariile care detin arhive ale terenului respectiv. Daca solul este prea bogat in calcar cei care vor locui deasupra lui vor fi expusi riscului de a face calculi renali sau la vezica biliara. O atentie deosebita asupra vegetatiei ne poate ajuta in alegerea unui loc. Plantele cresc armonios doar in zone benefice. Tufisurie, tuia prefera campurile magnetice pozitive. Feriga se dezvolta in campuri electrice nule. Daca structura si forma copacilor din zona este deformata, daca sunt invadati de paraziti tradeaza semnele unui loc cu energii malefice. Daca in gardul viu, se observa locuri unde plantele sufera sau nu cresc este posibil ca subsolul sa gazduiasac retele telurice, falii.

Fauna si flora ofera indicii interesnate. Pamanturile bogate in musuroaie de furnici tradeaza un mediu negativ pentru om. Ratele, gainile si cainii prospera in medii pozitive pentru om, pisica se hraneste cu energiile negative. Exersati-va vederea periferica si dezvoltati-va atentia pentru detalii si veti fi capabili sa alegeti cel mai bun loc pentru teren si casa.

vineri, 19 februarie 2010

Alegerea terenului


In alegerea unui teren pe care urmeaza sa fie construita o locuinta trebuie sa se tina cont de:
a) amplasare
b) forma
Forma ideala a terenului este patrata sau dreptunghiulara. Patratul simbolizeaza pamantul stabil si solid. Terenurile in forme de triunghi nu sunt apte pentru construit, caci ele simbolizeaza focul. Ideal ar fi ca terenul sa fie amplasat pe o suprafata plana sau usor in panta, cu o panorama frumoasa si scaldat in razele soarelui. Pozitia terenului este influentata de vecinanati: autostrazi, intersectii, semafoare precum si de expunerea lui la intemperiile naturale. Este foarte importanta studierea istoricului unui teren inainte de a fi achizitionat.

Realizam usor la ce riscuri ne supunem cumparand pentru locuinta un loc care a servit depozitarii deseurilor, gunoaielor sau daca au fost ingropate reziduri industriale toxice. Apoi, necesara este si analizarea vecinatatilor, a vegetatiei din zona, a structurii copacilor, a liniilor electrice si a canalizarilor subterane. In alegerea unui teren, specialistii recomanda studierea sensibilitatii la radiatii. Tot ceea ce exista emana radiatii. Pamantul este acoperit de un scut electro-magnetic asemeni omului si este evident ca se produc interferente. Rad in latina inseamna radiatie, iar estezie, in greaca se traduce prin sensibiliate. Disciplina care se ocupa de interfernete se numeste, asadar Radiestezie.
Aceasta sensibilitate la radiatii poate fi gustativa, olfactiva, sonora sau kinestezica. Iata lista prioritatilor unei analize radiestezice a terenului in cauza:
1. istoricul
2. cursuri de apa subterane
3. falii geologice
4. cavitati astupate

5. retele geomagnetice (Hartmann, Cury)

6. starea vibratiilor si a energiilor
7. punctele de energie slabe sau puternice.
8. vatra telurica

Alegerea locuintei in cunostinta de cauza

La origini, omul era preocupat sa-si gaseasca o locuinta foarte conectata cu energiile naturale, astfel o scorbura, o grota deveneau habitaturi suficiente si relativ convenabile. Setea interioara de frumos, si conexiunile energetice dintre om si pamant au condus, inca din vremuri imemoriale la amenajarea spatiului de locuit.

Picturile rupestre sunt dovezi indubitabile ca, inca din preistorie, am fost constienti de apartenenta noastra la Intreg. Astazi, pozitia unei case este in majoritatea cazurilor reglementata fie prin reguli de urbanism, fie conexata unui areal de decizii de ordin financiar. Anumite zone rezidentiale devin mai scumpe, insa nu si mai sanatoase din punct de vedere al schimbului energetic cu natura. Foarte importanta in luarea unei decizii este studierea pozitionarii casei in mediul ambiant. Trebuie tinut cont in primul rand de:
1. Mediul Climatic (informatii meteorologice, variatiile de temperatura dintre anotimpuri, expunerea la vant, calitatea solului)
2. Calitatea apei si a aerului (studierea albiilor raurilor sau fluviilor din zona si analizarea impactului unor posibile inundatii asupra terenului si a casei, informarea despre factorii poluanti din zonele invecinate)
3. Zgomotul (studierea impactului acustic asupra vietii. Cei care opteaza pentru o locuinta urbana, la intersctia unor autostrazi sau strazi aglomerate nu vor avea nopti foarte linistite, fapt ce se repercuteaza asupra sanatii)

4. Agresiunile ambientale naturale sau artificale (cele mai daunatoare efecte asupra sanatii sunt cauzate de poluantii chimici, de aceea statele civilizate au departajat foarte clar zonele industriale de cele rezidentiale. Optarea pentru o locuinta in apropierea uzinelor, fabricilor, depozitelor de gunoaie si alte deseuri este catastrofala, in timp pentru sanatate si confort. 5. Influente electromagenetice si electrice (Riscurile considerabile intervin in proximitatea liniilor de inalta tensiune. Cu cat voltajul creste, cu atat efectele sunt mai dezastroase asupra biosului. In cazul expunerii prelungite la influentele liniilor de inalta tensiune, fiintele devin mai agresive, depresive si insomniace. Un alt efect perturbator se numeste "corona" si este cauzat de ionizarea aerului. Antenele GSM emit unde poluante, emitatoarele de radio-televiziune, instalatiile radar trebuie evitate in alegerea unei locuinte. Corpul uman functioneaza ca o antena!)

6. Emanatiile radioactive (terenurile care predispun la emanatii naturale periculoase pentru organism sunt solurile bune conducatoare de electricitate precum argila, zacaminte feroase, carbonifere. Panzele freatice reflecta radiatiile cosmice in loc sa le absoarba, deci le potenteaza. Zonele cele mai faste pentru instalarea locuinei sunt terenurile nisipoase, calcaroase si care contin roci cristaline)